Ознака: zapoznajjaadministracijata

„…Јас сум тука (администрацијата) веќе 25-6 години, така да од оние млади години па се до сега сум присутен во оваа институција. Сите овие години се темелат на едно искуство, на сите тие дружења кои постојат, тоа работење. Секогаш на крајот на денот ова кај мене буди позитивни чувства. Како…

„…Во Скопје се чувствувам како дома. Тука сум роден, тука живеам и планирам да живеам уште многу години. Имам многу поминато во градов и секој негов дел, секое негово ќоше ме потсеќа на нешто. Kога мислам на зборот дома, Скопје е она што ми доаѓа прво на памет. За еден…

„…Јас во Скопје се чувствувам како стара скопјанка затоа што моето семејство и моите предци се долго во Скопје. Речиси и да не памтам роднини од околината. Искрено сум малку носталгична по она „старо“ Скопје од 20тите, 30тите години, што ни го опишуваат. Познавав многу постари луѓе од тоа време што ми имаат раскажувано прекрасни приказни за…