Ознака: #скопјеживее

“…Го сакам Скопје, мал град е со големо срце. Сите луѓе си се знаеме меѓу себе, секој знае се за секого, знаеме кој, што и како прави. Каде и да отидеш имаш можност да си најдеш друштво, ако не за подолго тогаш барем за еднодневна “заебанција”. Има и причини поради…

„…Си го сакам Скопје, сите го сакаме, има убава енергија, добро друштво, посебна атмосфера, и младите и старите генерации знаат да го ценат и да се снаоѓаат во него. Овој град си има доста претрпено ама навикнат е како нас да живее мизерно, опкружен со љубов и радости од сите…

„…Јас сум од постарата генерација, во мое време животот на друг начин се посматраше, а не како сега. Не сум роден во Скопје, но добро се чувствувам во него. Јас од младост сум тука, го знам од кога беше старо и неразвиено па до сега. Постојат многу патописци денес што…

Скопје има посебен дух,  никој не може да го осети  и да го доживее освен ние што тука живееме. Скопје го сакаме ради  микро кругот на радост, луѓето со кои се дружиме,  се забавуваме и за кои се грижиме..Иако се прелоши скопските улици за велосипеди, сепак за да го доживееш…

„…Првата средба со  првата симпатија, седењето на клупа покрај кеј, одење на свирка на школка во парк, искачање по дискотеки, се ова за прв пат ни се случило во Скопје. Тој е наш роден град, сите пријатели и важни личности од животот ни се тука. Искрено Скопје повеќе го сакам…

„…Скопје е град со голем потенцијал. Јас искрено би сменил неколку работи во него, почнувајќи од чистотата, зеленилата па се до ноќниот живот. Некако многу ми фали културата, многу. Моја сугестија за како да се промени таа е дека треба да се види што бараат младите. Дали сакаат дискотеки со…

„…Скопје е град со голем потенцијал. Јас искрено би сменил неколку работи во него, почнувајќи од чистотата, зеленилата па се до ноќниот живот. Некако многу ми фали културата, многу. Моја сугестија за како да се промени таа е дека треба да се види што бараат младите. Дали сакаат дискотеки со…

„…Не знам како да се опишам, јас се осеќам како добро дете. Родена сум во Скопје, тоа е мојата татковина, тука сум била секаде. Но овој град не го сакам затоа што е многу загадено. Да нема повеќе ѓубрина е мојата единствена желба за него. Нешто што го нема во…

„… Го сакаме Скопје, тука сме родени, израснати, остарени.. Скопје е нашиот роден град . Иако сме виделе доста работи сакаме нешто ново. Некои нови убави градби, музеи, нешто интересно. Ние не се движиме многу и тешко е да кажеме што да се промени, но имаме желби да има повеќе…

„…Во ова Скопје се опишувам како смешен, иновативен и малку смотан. Јас поради многу работи го сакам истото но и поради многу не го сакам. Го сакам во пролет, Партизанска во пролет ми  е омилена. Исто така Скопје има многу места каде што можам да си чкртам и да си…