Стар трговски патник

„…Јас сум од постарата генерација, во мое време животот на друг начин се посматраше, а не како сега. Не сум роден во Скопје, но добро се чувствувам во него. Јас од младост сум тука, го знам од кога беше старо и неразвиено па до сега. Постојат многу патописци денес што не се равни на времето што Скопје го поминувало. Ми пречи сообраќајот во овој град, многу е напнат. Има голема некултура, и возачите и пешаците се многу некултурни и необразовани. Би сакал да има некој мини дизниленд или некои паркови за младите да ги избегнат пороците. Исто така ако постои и се направи вардарска долина од Солун до Дортмунд ќе биде од големо значење за сите народи и држави, просперитетно е…“