Плавата кошаркарка

“…Го сакам Скопје, сите луѓе што ми се драги се тука. Има многу места со кои сум сентиментално врзана. И покрај сите околности и позитивни страни, не би живеела тука, нема просперитет за младите. Нешто што би сменила е да се отворат нови библиотеки и младите да се вклучат во повеќе проекти, што би ги натерало да ги сменат приоритетите. Под итно да се отворат барови и пабови, за да се смени ноќниот живот колку толку. Би сакала Edgar Allan Poe да ми е комшија…”