Едноставна

„…Скопје е еден од помалите градови во Европа, се е блиску тука, сите се знаеме. Токму заради тоа го сакам овој град. Нешто што ми фали во него е трамвај, би можел овој вид на транспорт да се воведе во сообраќајот. Сакам зградите од надвор да се реновираат и улиците да се средат за естетски поубаво да изгледаат. Ми фали иновативност во објектите. Некако архитектурата само на античкото време ни се навраќа а треба сесема спротивно да целиме кон нешто ново, невидено досега, нешто модерно…“